PhD Thesis: Nuevas metodologías analíticas para el tratamiento de muestra y análisis de compuestos responsables de defectos organolépticos en vinos y otros materiales de interés enológico. PÉREZ DEL NOTARIO GARCÍA, NURIA. University of La Rioja 2007. Supervisors: José María González Sáiz and Consuelo Pizarro Millán.
PhD Thesis: Tratamientos postfermentativos del vinagre: conservación en botella, envejecimiento acelerado y eliminación de plomo. Mariela Labbé Pino. University Rovira i Virgili. 2007. Supervisor: Francisco López Bonillo.
PhD Thesis: Contribución al modelado y optimización del proceso de fermentación acética. Jorge Eugenio Jiménez Hornero. University of Córdoba and UNED. 2007. Supervisor: Isidoro García García.
PhD Thesis: Application of molecular techniques for identification and enumeration of acetic acid bacteria. Angel González Benito. University Rovira i Virgili. 2005. Supervisors: José Manuel Guillamón Navarro y Montserrat Poblet Icart.
According to the network objectives, teaching is one of the main goals. For several years now, many of the network research groups are involved in a multi-university Spanish PhD programme: Oenology. In the study plan, a four credit course on “Wine vinegar, production and quality evaluation” is offered.